Efterfødselstræning

Mod slutningen af graviditeten drømmer mange højgravide om at få kroppen tilbage igen. Efter fødslen sker der mange forandringer i kroppen, hormoner normaliseres og kan påvirket humøret, livmoderen trækker sig sammen og kan give efterveer, i takt med dette heles såret fra, hvor moderkagen har siddet fast, der er derfor også normalt at bløde i de 6-8 uger, som det tager for livmoderen, at finde sin normale størrelse. Derudover sker en mælkedannelses proces, som påvirker brysternes udseende og kan give brystspændinger. At få en amning etableret kræver meget energi og tålmodighed. Så kroppen kommer ikke ved et trylleslag tilbage til sig selv efter en fødsel.

Hvornår må jeg starte?

Efter fødslen er det meget individuelt, hvornår du føler dig klar og hvor hurtigt man kan genoptage sit tidligere aktivitetsniveau efter fødslen. De kvinder, som har været fysisk aktive i graviditeten frem til fødsel, vil ofte hurtigere kunne genoptage deres aktiviteter, mens andre har brug for flere måneder for at genvinde tidligere aktivitetsniveau.

Mange tror, at lægen skal give sin godkendelse ved 8 ugers undersøgelsen, før du må træne efter fødslen. Men såfremt du føler dig klar og tryg ved det, kan du roligt påbegynde din træning før 8 uger efter fødslen.

Hvis du havde en ukompliceret graviditet, hvor du havde mulighed for at være fysisk aktiv, vil du formentlig føle dig hurtigere klar og få lyst til at påbegynde bevægelse og træning tidligt efter fødslen. Det er dog vigtigt, at du tager hensyn til både din krop og din psyke og tager højde for fødslens forløb. Der vil være forskel på, om du har født vaginalt efter en lang eller kort fødsel, har født ved akut eller planlagt kejsersnit eller hvor stor en bristning du fik.

Uanset fødselsforløb vil det være en god ide at bevæge kroppen i en eller anden form kort tid efter fødslen, dog skal mængden, formen og belastningsgraden af bevægelserne tilpasses din krop og dit udgangspunkt.

Sådan påbegynder du bevægelse efter fødsel

Når du føler dig klar til at påbegynde bevægelse og træning er det vigtigt, at du ikke vender direkte tilbage til den træning, du lavede før graviditeten. Din krop har gennemgået store forandringer igennem graviditeten, der vil formentlig være områder, som især bækken- og kernemuskulaturen, som kræver lidt ekstra opmærksomhed. Sænk ambitionsniveauet og start let ud, men aktiviteter du ved, du nemt kan udføre. Hav fokus på at skabe kontakt til muskulaturen igen, når det føles godt og kontrollerbart, så kan du øge mængde, intensitet og/eller sværhedsgrad i roligt tempo. Lyt til din krop og respekter smerte.

Individuel træning

Ønsker du dig professionel vejledning og en skræddersyet træning til dig og din efterfødselskrop kan et individuel træningsforløb være det rette for dig.

Forløbet er en unik mulighed for at kombinere jordemodertid og træning. Vi mødes 6 gange af 55 minutter, som det passer ind i barselslivet, så du kan selvfølgelig også tage din baby med. Sammen tilrettelægges et skræddersyet forløb, tilpasset netop til din krop og dit behov.

Der er mange måder at træne på, så vi starter med en samtale, hvor vi sammen finder ud af, hvad der passer bedst til dig. Tiden er din, derfor kan vi bruge tiden, som den giver bedst mening for dig.

Du får:

6 x 55 minutters individuel træning

Sparring imellem træningerne over sms eller mail

Træningsprogram til hjemmetræning eller brug i træningscenter

Adgang til selvtræning hos Fit LIV Haderslev

Fit LIV drikkedunk

Måling af vægt, fedt%, muskelmasse mm.

10 % rabat til fysioterapi og Efterfødselssamtale

Adgang til fællestræning hos Fit LIV om søndagen kl. 9

Pris: 3900,-