Gravidyoga

Bring nærvær ind i dit moderskab allerede fra starten

Nærvær i din graviditet

Som jordemoder har jeg set mange gravide og fødende som har mistet troen på egen krop. Med yogaen har jeg oplevet på egen krop, hvilken forskel det gør, at
tjekke ind med sig selv og give sig selv noget omsorg. Mange kvinder har tendens til at have meget fokus på sine omgivelser og deres velbefindende, men det er på tide, at vi får større fokus på at passe lige så meget på os selv. Her er yoga et godt sted at starte.
Yoga kan berolige nervesystemet og dermed skabe en indre ro, der giver plads til at udvikle en større kropsbevidsthed, hvilket kan være en rigtig god guide under fødslen. Mange af de teknikker der bruge i yogaen er overførbare til strategier til at håndtere fødselssmerte på, og på den måde kan yogaen bruges som fysisk
fødselsforberedelse.
Yoga er også en rigtig god måde at komme i form før fødsel. Mine gravidyoga hold og forløb ville begge have fokus på at støtte en sund graviditet og fødsel gennem styrkende og stabiliserende yogaøvelser, der har til formål at styrke kroppen til håndtering af belastningen fra graviditeten og opbygge styrke og mobilitet til under fødslen. På den måde kan mange graviditetsgener forebygges eller holdes nede.
Mine yogatimer vil bære præg af min baggrund som jordemoder. Uanset om du vælger en enkelt yogatime eller et forløb, så vil de forandringsprocesser, der sker i løbet af en graviditet være i fokus, så du får rammerne til at lære din nye krop at kende.
Yogatimerne vil foregå i dit tempo, derfor er det vigtig du lytter til din krop.

Gravidyoga

Du kan starte til yoga, når som helst i din graviditet og uanset tidligere erfaring med yoga. Jeg tager hensyn til den enkelte gravides behov om det er: graviditetsgener, komplikationer eller andre særlige behov. Så du får mulighed for at lære din krop bedre at kende under graviditeten.

Du kan vælge at gå til gravidyoga som holdtræning eller et forløb:

Hold

Deltage til en enkelt yogatime eller flere - du bestemmer helt selv.
Yogatimen varer 75 min og fokus på: Større velvære, forebyggelse af graviditetsgener og opbygge styrke og mobilitet til under fødslen.

Forløb

Deltag til 5 yogatimer med den samme gruppe gravide.
Yogatimerne varer 90 min.
Forløbet indeholder: fødselsforberedende yoga, vejrtrækningsøvelser, meditationsøvelser, introduktion til rebozo og spinning babies, bevægelse under fødslen og fødestillinger.
Altså vil gravidyoga forløbet være et alternativ eller godt supplement til fødselsforberedelse ved dit fødested.

Gå til skema for at se hold og tider. Tilmeldingen sker også gennem skemaet.